donderdag 19 juli 2018

Contract Sanneke als dirigent

Het bestuur samen met Sanneke bij de ondertekening als dirigent na de zomervakantie.

Contract Sanneke Dirigent

Leen en Anneke Kloet 60 jaar Getrouwd

Leen en Anneke 60 jaar

Reis met een gouden randje

14 sept. witte weekbladHet Alphens Mannenkoor heeft een trip gemaakt naar Hunedoara. "Het was er een met een gouden randje" vertelt Bert Siebel. De secretaris van het koor was een van de 28 leden die in Roemenië van een ongekende gastvrijheid heeft genoten.
De Alphense Stichting Roemenië onderhoudt al een aantal jaren contacten met de reformatische kerk in Hunedoara. De stichting wilde een forse bijdrage leveren aan de renovatie van het gemeenschapshuis van de Roemeense kerk en kreeg hulp van het Alphens Mannenkoor. In 2010 hebben wij een benefietconcert gegeven. De helft van de opbrengst was voor de Stichting Roemenië, legt voorzitter Wim Baks uit. Uiteindelijk verzamelde de stichting de nodige middelen voor een nieuwe keuken in het centrum. Baks: "Ons koor werd uitgenodigd om bij de officiële overdracht aanwezig te zijnen een aantal concerten te geven". Het koor beschikt over voldoende leden die, op eigen kosten, vijf dagen mee wilden naar Roemenië. " Wij hebben zowel opgetreden in de reformatorische als in de katholieke kerk en ook nog in het kasteel ". " Het kasteel was een bijzondere locatie die veel publiek trok. In ons repertoire hadden we het Hongaarse volkslied opgenomen, maar ook geestelijke liederen en Tulpen uit Amsterdam". Cadeautje

De contacten met de lokale bevolking hebben een blijvende indruk gemaakt. " In materieel opzicht hebben wij het veel beter dan zij" constateert Baks. "In menselijk opzicht kunnen we veel van hen leren. Wij zijn dan ook blij dat we iets concreets voor deze mensen, een Hongaarse minderheid in Roemenië, konden doen". Het Alphens Mannenkoor heeft niet alleen bijgedragen aan de nieuwe keuken, maar schonk ook een koffiezetmachine met " alles er op en er aan". Alle koorleden hadden een cadeautje meegenomen en aan koffie en serviesgoed ontbrak het dan ook niet. Als extraatje boden de muzikale Alphenaren een barbecue aan. Als het aan Baks ligt, worden de contacten met Hundoara aangehouden. " Ik speel met het idee weer een benefiet te geven".

Deze link verwijst naar het geplaatste artikel in het Witte Weekblad. Blader naar pagina 7.