maandag 10 december 2018

Alphens Mannenkoor decemeber 2013

40-jaar 50px

Het Alphens Mannenkoor werd in 1974 opgericht en bestaat tegenwoordig uit 37 mannen.
Al  44 jaar wordt er elke week met veel plezier gerepeteerd en worden er diverse optredens verzorgd.

Repertoire
Het repertoire omvat naast populair klassiek, negro-spirituals , musical, opera, operette en Russische volksmuziek ook geestelijke liederen waaronder complete missen.
 Hierdoor zijn wij in staat bij vrijwel alle gelegenheden onze stem te laten horen.

Optredens
Het koor heeft bij verschillende gelegenheden al veel mooie uitvoeringen mogen verzorgen.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn optredens in de Doelen, de kathedraal van Oudenbosch, de St. Servaaskerk in Maastricht en de st. Baafs- kathedraal te Gent. Medio september 2014 een concertreis naar Hunedoara in Roemenië, waar medewerking is verleend in de katholieke en de Reformatuskerk. Als hoogtepunt een optreden in het kasteel van Hunedoara, gevolgd door medewerking van ons koor in de districthoofdstad Deva. Ook is het Alphens Mannenkoor natuurlijk in Alphen aan den Rijn en omgeving te beluisteren in onder andere het jaarlijkse terugkerende kerstconcert " Zingend de kerst tegemoet"  en verleent het  medewerking  aan diverse kerkdiensten van verschillende religieuze richtingen. Daarnaast worden diverse optredens verzorgd in verschillende activiteitencentra- en verzorgingstehuizen. Indien gewenst kunnen we een avondvullend programma verzorgen.

Podium te huur
Het Alphens Mannenkoor beschikt over een prima podium dat u kunt huren. Details en aanvraagformulier vindt u hier.

Koordirigent: Sanneke Hendrich van der Ouw

Sanneke van  der OuwSanneke van der Ouw begon op 6-jarige leeftijd met haar eerste vioollessen, aan de muziekschool in Leiderdorp en later in Alphen aan den Rijn. Na het gymnasium werd zij toegelaten tot de studie Docent Muziek aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam.
Ze studeerde bij o.a. András Czifra, Leo Aussems, Frits Evelein en Niels Kuijers.
Pianolessen kreeg zij van Martin Lekkerkerk en Saul de Caluwé.

In 2011 behaalde Sanneke haar bachelor voor eerstegraads muziekdocent. Hierna volgde Sanneke nog een masteropleiding Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en studeerde hier in 2013 af als Master of Arts.
Sanneke was concertmeester van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, en speelde daarnaast in het Nederlands Studenten Orkest en het Nederlands Strijkersgilde. Met deze orkesten speelde zij in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam.
Ze maakte concertreizen naar o.a. Spanje, Hongarije, Tsjechië, Zweden en Ierland.

Momenteel is Sanneke dirigent bij het Hofstads Jeugdorkest en geeft zij muzieklessen op basisscholen en muziekscholen.
Sanneke is actief als pianobegeleider van solisten, koren en bij kerkdiensten.

Na de zomervakantie gaat Sanneke ook ons koor leiden als Dirigent, we wensen haar alle succes toe.

Facebook logo

Privacyverklaring

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie, bezochte pagina's en bestelde artikelen van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen
Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.

Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren
In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.