dinsdag 16 juli 2019

Alphens Mannenkoor decemeber 2013

Het Alphens Mannenkoor werd in 1974 opgericht en bestaat tegenwoordig uit 37 mannen.
Al  45 jaar wordt er elke week met veel plezier gerepeteerd en worden er diverse optredens verzorgd.

Repertoire
Het repertoire omvat naast populair klassiek, negro-spirituals , musical, opera, operette en Russische volksmuziek ook geestelijke liederen waaronder complete missen.
 Hierdoor zijn wij in staat bij vrijwel alle gelegenheden onze stem te laten horen.

Optredens
Het koor heeft bij verschillende gelegenheden al veel mooie uitvoeringen mogen verzorgen.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn optredens in de Doelen, de kathedraal van Oudenbosch, de St. Servaaskerk in Maastricht en de st. Baafs- kathedraal te Gent. Medio september 2014 een concertreis naar Hunedoara in Roemenië, waar medewerking is verleend in de katholieke en de Reformatuskerk. Als hoogtepunt een optreden in het kasteel van Hunedoara, gevolgd door medewerking van ons koor in de districthoofdstad Deva. Ook is het Alphens Mannenkoor natuurlijk in Alphen aan den Rijn en omgeving te beluisteren in onder andere het jaarlijkse terugkerende kerstconcert " Zingend de kerst tegemoet"  en verleent het  medewerking  aan diverse kerkdiensten van verschillende religieuze richtingen. Daarnaast worden diverse optredens verzorgd in verschillende activiteitencentra- en verzorgingstehuizen. Indien gewenst kunnen we een avondvullend programma verzorgen.

Podium te huur
Het Alphens Mannenkoor beschikt over een prima podium dat u kunt huren. Details en aanvraagformulier vindt u hier.

e17569a9 0bd1 490d a9d6 5aa47b91b556Houdt u van zingen?

Kom dan eens kennismaken tijdens een repetitie van het Alphens Mannenkoor op donderdagavond in de Sionskerk, aanvang 20.00 uur.

Zoals uit onderzoek is gebleken is zingen gezond voor lichaam en geest. Daarbij is het zeer ontspannend en verrijkend en het laat de alledaagse zorgen even vergeten.
Ons repertoire is zeer breed. Wij zoeken nog zangers in alle leeftijden en voor alle stemgroepen.
U wordt bij aanvang ontvangen en begeleidt door een ervaren mentor, die u verder wegwijs zal maken.
De koorkleding wordt indien voorradig kosteloos verstrekt.

Inlichtingen kunt u verkrijgen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06 - 24 343 729.

Projectzangers gevraagd voor het Alphens Mannenkoor!

Het Alphens Mannenkoor is op zoek naar enthousiaste zangers om in het koor mee te zingen tijdens ons kerstconcert op 19 december 2019 in de Oudshoornsekerk te Alphen aan den Rijn. Ook staan er concerten op 3 en op 7 november a.s. op het programma. Voor genoemde concerten zijn wij op zoek naar projectzangers die op deze manier kunnen ervaren hoe het is om in ons koor te zingen en ook om de sfeer te proeven. U mag zonder enige kosten als projectzanger tot eind 2019 hieraan deelnemen. Ook de koorkleding zal kosteloos ter beschikking worden gesteld. Vanaf donderdag 5 september a.s. starten wij met het instuderen van het repertoire voor genoemde concerten. Het koor repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Sionskerk aan de Meteoorlaan. Interesse? Bel naar onze secretaris Maarten Overvliet, telef. 06-24343729. Aanmelden kan ook via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.