woensdag 25 april 2018

Pianiste: Sanneke Hendrich van der Ouw

Sanneke van  der OuwSanneke van der Ouw begon op 6-jarige leeftijd met haar eerste vioollessen, aan de muziekschool in Leiderdorp en later in Alphen aan den Rijn. Na het gymnasium werd zij toegelaten tot de studie Docent Muziek aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam.
Ze studeerde bij o.a. András Czifra, Leo Aussems, Frits Evelein en Niels Kuijers.
Pianolessen kreeg zij van Martin Lekkerkerk en Saul de Caluwé.

In 2011 behaalde Sanneke haar bachelor voor eerstegraads muziekdocent. Hierna volgde Sanneke nog een masteropleiding Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en studeerde hier in 2013 af als Master of Arts.
Sanneke was concertmeester van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, en speelde daarnaast in het Nederlands Studenten Orkest en het Nederlands Strijkersgilde. Met deze orkesten speelde zij in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam.
Ze maakte concertreizen naar o.a. Spanje, Hongarije, Tsjechië, Zweden en Ierland.

Momenteel is Sanneke dirigent bij het Hofstads Jeugdorkest en geeft zij muzieklessen op basisscholen en muziekscholen. Sanneke is actief als pianobegeleider van solisten, koren en bij kerkdiensten.

Facebook logo